Blog Najčastejšie chyby pri plánovaní IT rozpočtu
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 04. augusta 2023 Blog

Najčastejšie chyby pri plánovaní IT rozpočtu

Zdá sa vám zostavovanie rozpočtu na IT náročné? Ak áno, nie ste sami. V článku poukazujeme na najčastejšie chyby a zároveň ponúkame tipy ako zjednodušiť proces plánovania IT rozpočtu.

Chyba #3  Ja urobím!

Všetko zvládnem sám, ušetríme!
                                                                    Vážne?!

O poddimenzovaní IT oddelení v slovenských firmách netreba veľa rozprávať. Prekvapuje, že nemálo IT manažérov snahou všetko zvládnuť sám, takémuto stavu v podstate prispieva. Je za tým pomerne skreslená predstava o šetrení firemných peňazí s hrubým prehliadaním trvania a kvality odvedenej práce.

Tam, kde si to môžu dovoliť (a nie darmo), fungujú špecialista na bezpečnosť, správca serverov, odborník pre podnikový IS, podpora pre užívateľov klientskych systémov a td. ... Alternatívnym riešením býva outsourcing IT služieb. 

Rozšírenie služieb poskytovaných externými zdrojmi môže pomôcť preklenúť vedomostné, či skúsenostné medzery a poskytnúť úľavu interným zdrojom. 

náš tip 

Čas, ktorý plánujete venovať na zvládnutie niektorej zo zložitých úloh, pri ktorej sa zrovna necítite doma a navyše, najbližších par rokov nebudete mať potrebu ju vykonať, porovnajte s cenou za poskytnutie odbornej služby a rozhodnite sa správne.

Pri plánovaní svojho IT rozpočtu nezabudnite myslieť aj na možnosť využiť POMOC PRIATEĽA NA TELEFÓNE.

pokracovanie-button.png


Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.