Blog Najčastejšie chyby pri plánovaní IT rozpočtu
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 04. augusta 2023 Blog

Najčastejšie chyby pri plánovaní IT rozpočtu

Zdá sa vám zostavovanie rozpočtu na IT náročné? Ak áno, nie ste sami.  V článku poukazujeme na najčastejšie chyby a zároveň ponúkame tipy ako zjednodušiť proces plánovania IT rozpočtu.


Chyba #1   Rozpočet navrhuje IT manažér

V podnikoch na Slovensku nesporne chýba patričné uznanie práce IT manažérov. Sú zodpovedný za podstatný prvok fungovania podniku a napriek tomu, doslova s pokorou pýtajú o peniaze na nové firemné počítače, servery a softvér.

Vo vyspelej spoločnosti zvykne majiteľ podniku, výkonný riaditeľ, ..., náčelník (DM) žiadať od IT manažéra riešenia, zabezpečujúce produkčné a podporne procesy a umožňujúce konkurencieschopnosť ich spoločnosti. Dožadujú sa riešení znižujúcich prevádzkové náklady firmy a zvyšujúcich užívateľský komfort a efektivitu práce jej zamestnancov. Na takéto veci DM počúva a ochotne investuje peniaze do IT rozpočtu.

náš tip

Zistite čo vedenie podniku očakáva od IT v podniku (ľudí a infraštruktúry). Poukážte im na možnosti a ujasnite si kto prevezme zodpovednosť za rozhodnutia. Až potom JASNE a hlavne SPOLU definujte rozpočet na IT. 

A nezabúdajte ... lacnejšie to už nebude!



Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.