svet IT O čom bol Dell webinár Company as a Code
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 29. apríla 2024 svet IT

O čom bol Dell webinár Company as a Code

  • pohľad spoločnosti Dell Technologies na umelú inteligenciu
  • nové procesory od INTELu a AI
  • uvedenie novej generácie klientskych staníc Dell Technologies
  • grafická akcelerácia serverov Dell vďaka NVIDIA

Online event Company as a Code v réžii Virtuálneho centra Dell Technologies a za účasti ich strategických partnerov Microsoft a Intel, bol určený pre českých a slovenských IT profesionálov. Udalosť priniesla informácie o novej generácii firemných počítačov Dell, ktorá po prvý krát ponúka možnosť využívania umelej inteligencie priamo na ich zariadeniach. 

Zvýšenie produktivity práce je jeden z imperatívov zavedenia umelej inteligencie do firemných procesov v mnohých odvetviach. Za tým je skrytý úmysel redukcie potreby ľudskej práce, ktorú podľa predpokladov dokáže efektívne nahradiť AI. Predstava, že všetko v podniku bude fungovať na základe kódu je impresívna, no zároveň vyvoláva obavy o budúcnosť sveta, ktorý poznáme v dnešnej podobe.

Grafické servery Dell a softvér spoločnosti EWAS sú základmi pre AI zamestnancov, ktorí stávajú na jazykových modeloch (Chat GPT, Copilot), neurónových sieťach a evolučných algoritmoch. V praxi by to vyzeralo tak, že AI obchodník dodávateľa sa baví s AI manažérom pre IT na strane zákazníka a spolu robia analýzu potrieb pre architektúru budúcej cloudovej infraštruktúry. Môžeme sa teda tešiť, že zaniknú osobné vzťahy a osobný prístup. 

AI Support zamestnanec bude ideálnym riešením pre efektívnu podporu klientov, keď ide o pomoc v núdzi. Doterajšie skúsenosti s automatmi tele-operátorov neveštia nič dobrého, ale nechajme sa prekvapiť. Keď už píšeme o klientskej podpore, používate bezplatný Dell Tech direct portál na vzdialený manažment klientskych zariadení vo vašej firme?

AI právna pomoc dokáže byť dobrým asistentom pre skúsenejších právnikov, ktorí vďaka službám umelej inteligencie nebudú musieť tráviť toľko času s prípravou konceptov zmlúv, či ich pripomienkovaním a úpravami.  

Umelá inteligencia prinesie úľavu pre tých, ktorí nenávidia reportovanie, pretože AI manažér bude mať všetko pod kontrolou vďaka automaticky generovaným údajom o práci zamestnancov. Teda predovšetkým o práci AI zamestnancov...

Intel CORE ULTRA sú nové procesory, postavené na litografii Intel 4. Svojim výkonom majú poslúžiť tomu, aby počítačová grafika v spolupráci s AI mala reálnejšiu podobu pri virtuálnych hrách. Tie sa zase tešia rastucej obľube výkonných grafikov, ktorí by sa mali mať na pozore, lebo ich prácu pravdepodobne nahradí AI.

V tomto súhrnu informácii z Dell webinára Company as a Code nevenujeme väčšiu pozornosť prezentácii technickej architektúry procesorov Intel CORE ULTRA, podobne ako prezentácii Copilot pre Microsoft 365, pretože potrebné informácie skôr nájdete na portáloch Intel či Microsoft.

Uvedenie novej generácie firemných počítačov Dell, obohatenej prvkami umelej inteligencie, zabralo podstatnú časť tohto webinára. Keďže sa novým notebookom, desktopom a pracovným staniciam budeme ešte len venovať v niektorom z budúcich príspevkov na našom webe, spomenieme iba aplikáciu Dell Optimiser. Aplikácia slúži na optimalizáciu výkonu systému a softvéru, monitorovanie využívania zdrojov a notifikáciu možnosti aktualizácie systémov a naďalej zostáva štandardnou súčasťou všetkých firemných počítačov Dell.

Na konci sa ešte raz vraciame serverom Dell, ktoré vďaka výkonom nových procesorov Intel a akceleračným kartám NVIDIA, podporujú AI aplikácie ladené pre menšie či väčšie dátové modely. Ich úložná kapacita a možnosť vysokej internetovej konektivity, spolu s deklarovanými možnosťami správy, podpory a ochrany spracovávaných dát, predurčujú tieto zariadenia ako hodnotné riešenie pre podporu celého životného cyklu AI aplikácii


Zaujal vás tento článok?! Napíšte nám čo si o ňom myslíte  >>>
Ak chcete dostávať mesačný súhrn informácií s fókusom na firemné IT, prihláste sa k odberu CDP newslettra.

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.