svet IT Appku CloudIQ jednoducho musíte mať
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 29. februára 2024 svet IT

Appku CloudIQ jednoducho musíte mať

Nemusíte inštalovať žiadny softvér, na prístup ku CloudIQ vám postačí webový prehliadač alebo mobilné zariadenie. A okamžite máte prehľad o stavu vašej serverovej infraštruktúry. Navyše vás to nestojí ani Euro - aplikácia je totiž bezplatná.

Do monitoringu CloudIQ sa okrem úložísk dát (storage) dajú pridať aj sieťové prepínače (switche) alebo napríklad aj virtuálne mašiny (ESXi). Systém súvisle posiela údaje z monitorovaného zariadenia do podporného centra Dell Technologies, čím umožňuje identifikáciu prípadného preťaženia či predikciu poruchových stavov.

Spomalenie systému z dôvodu znižujúcej sa disponibilnej kapacity úložného priestoru je jeden z najčastejšie opakujúcich sa problémov, s ktorým sa stretávame u našich zákazníkov.  

Sledovaním anomálií v latencii IOPS-ov a vykonaných zmien v konfigurácii, v prípade klesajúceho výkonu systémov, CloudIQ pomáha pri analýze dopadov a hľadaní opravných riešení (viď graf).


Na základe anomálii v správaní infraštruktúry, CloudIQ vie detegovať aj ransomware útok (detekcia neobvyklého zvýšenia využitia iopsov). Aplikácia vás preventívne upozorní na dostupné aktualizácie monitorovaného systému a na uplynutie bezpečnostných certifikátov zariadení.

Pozrite si trojminútové video s ukážkami ovládacej konzoly a grafov.


Zaujal vás tento článok?! Napíšte nám čo si o ňom myslíte  >>>
Ak chcete dostávať mesačný súhrn informácií s fókusom na firemné IT, prihláste sa k odberu CDP newslettra.

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.