svet IT Dokáže IPM2 od Eaton-u reštart ESXi?
Ján Tima, systémový špecialista 26. apríla 2023 svet IT

Dokáže IPM2 od Eaton-u reštart ESXi?

Až takmer rok od uvedenia do obehu začíname našim zákazníkom inštalovať Eaton IPM vo verzii 2. 

Prečo?!

VMware od verzie 6 prestal podporovať funkciu automatizovaného vypínania a zapínania HA klastra a vSAN. Podľa "best practices" vysoká dostupnosť (high availibility) by mala byť zabezpečená migráciou systémov na inú lokalitu, bez výpadku produkcie a potreby reštartu strojov. 

Hlavne v menších projektoch obnovy podnikových datacentier, pre spoločnosti v ktorých nemožno hovoriť o robustnej serverovej infraštruktúre, sme si preto pomohli technológiou IPM od spoločnosti Eaton

Po ukončení podpory pre IPM v. 1.X, postupne prechádzame na IPM v. 2.X. Novú IPM2 máme otestovanú pre všetky nami dodávané zariadenia Dell EMC. Zvládli sme mušky a overili spoľahlivosť, čo bol dôvod na začatie jej aplikácie u našich zákazníkov.

Vo verzii IPM2, podľa typu licencie, k možnostiam monitorovania a správy napájacích zariadení vo fyzickom alebo virtuálnom prostredí, pribudla možnosť ich optimalizácie pre rôzne nastavenia očakávaných situácii.

Licencie môžu byť trvalé a predplatené. Zlou správou je, že už nie sú bezplatné. Dobrou správou je, že licencie IPM zakúpené pred 1. januárom 2020 možno aktualizovať na IPM2 s 50% zľavou.


A áno, IPM2 od Eaton-u dokáže reštart ESXi! Ale treba vedieť ako.

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.