Blog Čomu dnes čelia IT manažéri
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 14. septembra 2023 Blog

Čomu dnes čelia IT manažéri

Pokračovanie z predchádzajúcej strany.

6. Migrácia do cloudu

Nevyhneme sa tomu. Hybridný cloud je už štandardom (viď Microsoft 365), vendori uzavreli strategické partnerstva s najväčšími poskytovateľmi cloudu, cloudové aplikácie sťahujeme do mobilných zariadení - vízia je celkom jasná. Len strach a neochota kdekade zostali.

"Langsam aber sicher" je asi najsprávnejšia cesta ku cloudu. Tí, ktorým na ceste do cloudu bránia zákony, "tlsté" aplikácie, konektivita, nedôvera, ... nech v cloude vyskúšajú aplikácie, ktoré im to umožňujú.

7. Správa mobilných zariadení

Možnosť pracovať na diaľku využilo množstvo zamestnancov, ktorým takáto práca vyhovuje a ich povolanie a zamestnávateľ im to umožňujú. Firemným IT manažérom pribudla ďalšia starosť. Okrem bezpečnosti a online komunikácie, vznikla potreba vzdialenej správy mobilných zariadení.

Čo môžeme odporučiť je používanie softvéru na správu mobilných zariadení, ktoré je kľúčové pri znižovaní rizík a zvládnutie tejto potreby. Ale vy to už iste dávno viete.

8. Organizácia práce

Máte naplánovaný svoj deň a kolega potrebuje poradiť s excelom - priorita! Šéfovi nefunguje internet - najvyššia priorita!!! Kolega by potreboval prístup k disku, mimo jeho povolený segment siete - výnimka!. Šéf chce mať prístup ku všetkým dátam - nebezpečné!

Definujte priority vo svojej práci a oboznámte svojich kolegov so svojim časovým rozvrhom. Rezervujte si priestor na riešenie ich BIG problémov. Zabudnite na výnimky, môže vás to stáť veľkých nepríjemností. môžu vás stáť veľa času a spôsobiť veľké nepríjemností (hlavne bezpečnostné).

9. Riadenie vzťahov s dodávateľmi

Niektoré vzťahy, zo zotrvačnosti a lenivosti veci meniť, trvajú večnosť. Napríklad tie s CDP.

Ak ste spokojný, nie je čo riešiť. Ale vypočuť si niekedy ponuku konkurencie, vôbec nemusí byť zlý nápad. Minimálne kvôli rozhľadu a presvedčeniu, že ste učinili dobré rozhodnutie. Ak zistíte, že vám niečo nesedí, nebojte sa vzťah zmeniť. Stanovte jasné očakávania od predajcov a sledujte či vaše očakávania spĺňajú.

10. Umelá inteligencia

No, túto nevieme pomôcť.

...

Na záver musíme vyjadriť jasný obdiv ku práci veľkej väčšiny IT manažérov, ktorých sme vo svojej praxi mali možnosť spoznať. Všetka česť chlapi!

A nezabudnite tento článok ukázať svojim kolegom.

Autor článku: Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing
„Obchod milujem, marketing ma baví. Desiatky rokov osobných skúseností obchodníka s informačnými technológiami a nespočetné stretnutia s IT manažérmi a vendormi - snáď mám nárok na vlastný názor.“

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.