svet IT Čo je to Dell APEX?
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 20. marca 2023 svet IT

Čo je to Dell APEX?

Odkedy podniky prevádzkujú svoje IS naprieč nesúrodými platformami, ako sú on premis, dátové centra a Cloud, ich správa sa pre IT profesionálov stala bojom!

Infraštruktúra ako služba (IaaS) je pojem, ktorý sa viaže na poskytovateľov služieb, založených na cloude. Služba IaaS má nespornú výhodu oproti obstarávaniu zariadení (CAPEX) a to je možnosť priebežných platieb za poskytnuté služby (OPEX). Finančná výhoda služby IaaS je prinajmenšom diskutabilná. 

Platforma všetko ako služba (XaaS) zahŕňa nielen cloud, ale aj úložiska, servery a oveľa viac a je súčasťou ponuky Dell Technologies, pod názvom Dell APEX.

Ponuka DellApex mé tri hlavné časti: Apex Data Storage Services, Apex Cloud Services aApex Custom Solutions.

Ukladaniedát na úložiskách spoločnosti Dell Technologies

Vyznačuje sa modelom zdieľaných zodpovedností, vymedzujúcich úlohy, ktoré zohráva zákazník, respektíve tých, o ktoré sa stará spoločnosť Dell. Jedná sa o stratégiu poskytovania aplikácií, ktorá umožňuje IT tímu zákazníka sústrediť sa na každodenný core biznis, zatiaľ čo sa Dell stará o základnú infraštruktúru, na ktorej je služba poskytovaná.

Cloudové služby Apex

Ponuka efektívnych a škálovateľných multi-cloudových služieb, založených na technológii vmware je riešenie podobné hyper-konvergovanej infraštruktúre(HCI). Dell v tomto prípade poskytuje VxRail ako službu v balíku kompletnej podnikovej infraštruktúry, vrátane siete, zálohovania a plánu obnovy po havárii.

Apex zákaznícke riešenia

Apex Custom Solutions umožňuje podnikom definovať svoje budúce potreby a požiadavky na hardvér, softvér a služby, z pohľadu aktuálneho zaťaženia. Technológia je inštalovaná a sprístupnená až v okamihu vzniku potreby. 

Čo je to konzola Dell Apex

Dell Apex Console je webový portál, ktorý správcovia infraštruktúry môžu používať na nasadenie, monitorovanie, konfiguráciu a zlepšovanie služieb, prideľovanie prístupov na základe rolí používateľom a zainteresovaným stranám a získavanie podpory. Konzola tiež pomáha pri sledovaní nákladov a výdavkov, spojených s využívaním služby.

Na čo sa hodí služba Dell Apex?

Existuje niekoľko prípadov použitia Dell Apex, ako napríklad analytika, umelá inteligencia (AI), kontajnery, databázy, ochrana údajov, vysokovýkonná výpočtová technika (HPC), Microsoft Azure SQL workloads, Oracle workloads, SAP workloads, a infraštruktúra virtuálnych desktopov (VDI) .

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.