CDP radí Transformácia práce (S1B1)
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 07. januára 2022 CDP radí

Transformácia práce (S1B1)

Potreba transformácie práce vznikla súčasne s pandemickými opatreniami a odporúčaním odborníkov pracovať čo najviac z domu. Mnohé firmy už praktizovali prácu formou home office, no iste nie v takom objeme ako teraz. U našich zákazníkov registrujeme zrýchlenú transformáciu pracovných procesov, spôsobu komunikácie a prispôsobovanie pracovných zariadení práci na diaľku.

Trendy transformácie práce, z pohľadu jej mobility a efektivity a z pohľadu zachovania produkčných procesov vo firmách, vnímame ako nezvratné a preto tento seriál článkov venujeme radám na jej úspešné zvládnutie. 

Blog 1 - Pomalé internetové pripojenie

Asi väčšina z nás pri práci z domu narazila na problém s rýchlosťou internetového pripojenia. Viac užívateľov, viac zariadení, poddimenzovaný internet, ... situácia, s ktorou sa ešte len budeme musieť vysporiadať. Ak aj vy doma máte problém s rýchlosťou internetu, vyskúšajte niektorú z nasledovných rád.

CDP radí ...

  • Opýtajte sa vašich susedov na spokojnosť s ich pripojením a podľa odporúčaní a možnosti, zmeňte program, alebo poskytovateľa internetu.
  • Pripojenie cez kábel je rýchlejšie ako cez WiFi. Ak ste "wireless positive", okrem reštartu počítača (ITčkárovská TOP 10 rada), z času na čas resetujte aj domáci router. Prípadne si obstarajte novší, výkonnejší typ.
  • Pre prístup ku firemným aplikáciám používajte RDS, alebo VDI technológie, o ktorých vám viac povie váš firemný IT manažér. Pomôže vám tak isto s vyladením vášho VPN prístupu ku firemným serverom.
  • Ak situácia to dovoľuje, na Teams, či Zoom meetingoch vypínajte kameru na počítači. Pomôže aj vypnutie aplikácii, v ktorých práve nepracujete.
  • Keď to inak nejde, pracujte aspoň offline. V prípade, že používate Microsoft 365,  vaše súbory sa po obnovení spojenia, zosynchronizujú s úložiskom v cloude. 
  • Pokiaľ vám tieto rady nepomôžu a nie ste ochotní meniť program, ani poskytovateľa internetového pripojenia, nezostáva vám nič iné, ako sa vrátiť k práci v office.  : )


Sledujte nás ďalej, budeme pokračovať.


Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.