Blog Ste pripravení na ransomvérový útok?
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 08. augusta 2022 Blog

Ste pripravení na ransomvérový útok?

Útoky ransomvérom na Slovensku už vôbec nie sú výnimočným javom. Vedeli by sme, okrem iných, pomenovať aj niekoľko CDP obchodných partnerov, ktorí s menšími či väčšími následkami takúto nepríjemnú skúsenosť už mali. Sú medzi nimi väčšie korporácie, ale aj menšie podniky.  

Vývoj nového ransomvéru ide zároveň s vývojom nástrojov na ochranu proti ransomvérovým útokom. Kybernetický kriminál je nepochybne výnosný biznis, do ktorého sa investujú obrovské peniaze. Preto je naivne dúfať, že sa nás to netýka.


V CDP sme sa rozhodli aktívne sa zapojiť do boja proti kybernetického kriminálu. Záujemcom momentálne ponúkame dve zabezpečené riešenia zálohovania dát proti, ako prevenciu ransomvérovým útokom.

1) Zamknutie záloh

Jednoduchý a cenovo dostupný spôsob ako zatočiť s ransomvérom je zamknutie záloh. Dáta sú vďaka zamknutiu, počas zvoleného obdobia chránené proti výmazu a prepisovaniu. 

O službe S3 Cloud Backup pripravujeme samostatný podcast.


2) Neviditeľné zálohy

Overená informácia hovorí, že doteraz nebol registrovaný úspešný útok ransomvérom na zariadeniach Dell EMC DataDomain. Odborníci sa zhodujú na tom, že funkcionalita DD BOOST spôsobuje pre ransomvér neviditeľnosť cesty ku zálohovaciemu zariadeniu. Zatiaľ!  

Ak  nie ste zrovna milovníkom cloudu, Dell EMC DataDomain je pre vás ideálnym riešením ochrany dát proti ransomvérovým útokom. 

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.