Blog Obnoviteľnosť produkcie po havárii nie je len fráza
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 11. novembra 2022 Blog

Obnoviteľnosť produkcie po havárii nie je len fráza

Vŕtačku nepotrebujeme na navŕtanie diery, ale na zavesenie obrazu na stenu. Rovnako dáta nezálohujeme kvôli ukladaniu kópie na ďalšom úložisku, ale kvôli business continuity procesom. Zálohovanie dát je podmienkou obnovy produkcie po havárii. 

Je nepochopiteľné, že ľudia zodpovedný za produkčné procesy vo firme (business owners), netušia, ani sa neopýtajú kompetentných (IT admínov), ako dlho by, napríklad po kybernetickom útoku, trvala obnova produkcie. Až sa také niečo stane, tí istí ľudia vedia okamžite vyčísliť firemné straty kvôli neplánovanému výpadku produkcie. Žiaľ, ako sa tomu hovorí, "po funuse". 

Prieskumy ukazujú, že veľká väčšina slovenských firiem testovala obnoviteľnosť produkcie po havárii pred viac než rokom. Alebo vôbec nikdy. 

Preto je dôležité spomenúť, že z pohľadu obnoviteľnosti, zálohy musia byť chránené nie len pred malwerom, stratou v dôsledku kriminálnej činnosti či z dôvodu katastrofickej udalosti, ale v prípade potreby musia byť predovšetkým ľahko a rýchlo obnoviteľné a použiteľné. Spravidla sa zálohujú nielen dôležité databázy a súbory, ale rovnako kľúčové aplikácie, konfigurácie zariadení či sieťové nastavenia. A ešte niečo, bez pravidelného testovania to nepôjde.


CDP ponúka a poskytuje službu preventívneho testovania obnoviteľnosti produkcie po havárii. Túto službu ešte voláme Crash test > a odporúčame ju vykonávať aspoň raz do roka.

Ak sa chcete dozvedieť viac, neváhajte nám napísať na sales@cdp.sk 

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.