CDP radí Efektívny nákup počítačov
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 22. apríla 2022 CDP radí

Efektívny nákup počítačov


Skoro každého, kto nakupuje firemné počítače, občas trápi otázka či by to nešlo robiť efektívnejšie?!

Tak sa pozrime na to, ako by to prípadne šlo.

Prvé čo "kupujúceho" logický napadne je, ako nakúpiť lacnejšie. V podstate to je v poriadku. Obmedzený firemný rozpočet na IT neposkytuje veľa možnosti, respektíve určitým spôsobom diktuje kde a od koho nakupovať. Dôležite je, že počítač má aspoň minimálne potrebné parametre, záruku a podľa možnosti cenu, s ktorou sa dá zmestiť do rozpočtu.  

Veľké globálne firmy majú nadnárodné kontrakty, niekedy aj s viacerými vendormi, na základe ktorých nakupujú počítače pre svoje lokálne pobočky. Výhodami takýchto dohôd sú fixne určené ceny, štandardné zakontrahované modelové rady počítačov a jednotný, predovšetkým zaužívaný typ servisu.

Spoločnosť CDP svojim zákazníkom ponúka možnosť efektívneho nákupu počítačov, na základe rámcových dohôd. So spomínanými výhodami.

Fixne ceny

Pointa fixne dohodnutých cien spočíva v predpoklade odberu určitého množstva počítačov v priebehu zmluvne dohodnutého obdobia, za zľavnené ceny, ktoré odrážajú spomínaný predpoklad.

Na základe životného cyklu vybraných zariadení, analýzy potrieb ich obnovy a predpokladu ročného odberu, dokážeme pre našich zákazníkov vyjednávať  férové ceny s dvoma vendormi (Dell, Lenovo).

Štandardné zostavy

Pri výbere štandardných podnikových zostav pre zákazníkov, sa riadime základnými potrebami jednotlivých skupín používateľov. Do úvahy sa berú napríklad mobilita a nároky na výkon podnikových aplikácii. Na konečne rozhodnutie majú vplyv škálovateľnosť modelových rád počítačov, dĺžka ich životného cyklu a v neposlednom rade používateľský komfort. 

Viac než 3 štandardne zostavy počítačov vedia v podniku vyvolať "závisť" medzi kolegami a isto pridajú na práci správcovi firemnej IT infraštruktúry. 

Záruka a servis

Veľmi často dokážeme presvedčiť zákazníkov, aby si pri rámcových dohodách vybrali 5 ročnú záruku na zariadenia. Pretože životný cyklus nami dodávaných počítačov je minimálne 5 rokov a pri vyjednávaní objemových zľav je ideálny čas na kúpu 5 ročnej záruky za najlepšiu možnú cenu.

Dbáme na to, aby zvolená servisná podpora čo najmenej limitovala prácu koncového používateľa zariadenia a pri práci neobťažovala správcu firemných počítačov. 

Bonus

Pri obnove počítačov je takmer nemožné v relatívne krátkom čase urobiť migráciu väčšieho množstva používateľských profilov na nové zariadenia. Preto našim zákazníkom pomáhame vytvorením dočasných skladov objednaných počítačov, tzv. "buffrov". Podľa potreby, pre klientov vytvárame permanentné buffre, na ktorých po odbere, dopĺňame zásoby počítačov na dohodnuté množstva.    

Klient tak dokáže odoberať zariadenia v čase a množstve, ktoré mu najviac vyhovujú a pri tom neprichádza o vyjednanú množstevnú zľavu a ani o dohodnutú záruku.   


Cena, za ktorú nakúpime počítač, nie je konečná a tým pádom nemusí byť aj tá najlepšia. Celkové náklady na vlastníctvo (TCO) zariadenia sú náklady na nákup plus náklady na prevádzku počas jeho životnosti. Je potrebné vziať do úvahy celkové náklady, ktoré podnik vynaloží na prevádzku majetku, nielen počiatočné obstarávacie náklady.

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.