svet IT Čo prináša Windows Server 2022
Milan Rovčanin, Stratégie & Marketing 10. septembra 2021 svet IT

Čo prináša Windows Server 2022

Najnovšia verzia v sebe bude skrývať mnoho noviniek, ako aj bezpečnostných vylepšení, viac informácií nájdete v článku nižšie. Podrobnejšie info mieni spoločnosť Microsoft poskytnúť na svojom evente „Windows Server Summit“, ktorý sa bude konať online 16.9.2021.


office-365-name-change-2 

Jedným z hlavných vylepšení je určite podpora Long-Term Servicing Channel, alebo LTSC. Verzie LTSC majú podporu 10 rokov, 5 rokov štandardná údržba a ďalších 5 rokov predĺženie kvôli bezpečnosti.
Zabezpečenie taktiež podstúpilo upgrade vo forme podpory šifrovania AES-256 prostredníctvom protokolu SMB a podpory pripojení TLS 1.3. Vďaka šifrovaní https sa skrátia časy odozvy a zvýši sa rýchlosť prenosu dát.
Ďalšou dôležitou novinkou je „zabezpečené jadro“.  Táto funkcia chráni zariadenia pred všetkými druhmi chýb zabezpečenia vo firmvéri a ovládačoch. Ak by sme to chceli rozmeniť na drobné, ide najmä o: hardvérovú ochranu prostredníctvom zoznamov dôveryhodnosti, ochranu pred útokmi firmvéru, obranu pred škodlivými alebo zraniteľnými vodičmi, ochranu pred spustením nepodpísaného kódu a iné. 

Verzia buildu nového Microsoft Windows Server 2022 má označenie 10.0.220348.169. 

Podrobnejšie informácie o tejto verzií nájdete v release notes výrobcu.

Zdroj: finstat.sk
Foto: google.sk

Náhľadový obrázok: google.sk

Tagy: #microsoft

Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.