CDP radí Nečakaný výpadok serverov
16. augusta 2021 CDP radí

Nečakaný výpadok serverov

Hoci sme už za tie roky práce zažili všeličo, aj dnes nás niektoré veci dokážu (nepríjemne) prekvapiť. Všeobecne, pokiaľ máme dobre vybavenú  produkčnú „sajtu“ a k tomu na sekundári celkom funkčný backup, len tak niečo nás nezaskočí.
Ale nie je to vždy tak!

Nedávno večer nám zavolal (nemenovaný) zákazník, že mú „spadla“ kompletná serverová infraštruktúra. Firemný admin plánovane, na niekoľkých hostoch, urobil upgrade virtualizačného softvéru. Ten neplánovane poškodil dáta na primári a replika preniesla „škodu“ na sekundár. Support vendora potvrdil, že problém pravdepodobne nastal v prístupe viacerých hostov k jednému datacentru, čim zrejme prišlo ku „skorumpovaniu dát“ na primárnej aj záložnej infraštruktúre.

Nášho klienta pred väčšou stratou dát zachránili snapshoty. Tie sme mu po implementácii a odovzdaní projektu, odporučili robiť na pravidelnej báze. Na konci sa to riešenie ukázalo ako prelomové rozhodnutie. Vďaka snapshotom sa infraštruktúru podarilo obnoviť s iba niekoľkohodinovým výpadkom dát, čo sa v danej situácii dá považovať za úspech.

Trochu sme zostali zaskočení neskorším zistením, že práve tu na Slovensku sme objavili závažný bug na produkte jedného z technologických lídrov.

Ľudské pochybenie v práci s IT nie je ani trochu neobvyklá záležitosť. Úplne sa vyhnúť takýmto situáciám je v podstate nemožné. Preto je veľmi dôležité pre takéto situácie mať plán B. Opäť sa potvrdilo, že „šťastie praje pripraveným“.


Aj VÁM radi poradíme a pomôžeme. Neváhajte nás kontaktovať.



Zavoláme vám

Pošlite nám svoj kontakt a my vám zavoláme späť. Kliknite na tlačidlo vľavo.

PartneriPartneri

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.